ПЛАН ЗАХОДІВ ЩОДО НАВИЧОК ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ
ЗАТВЕРДЖЕНО:
Директор ЗДО №11 «Вітерець»
________ Галина НЕСТЕРЕНКО
План
інформаційно – просвітницьких заходів щодо сприяння формуванню в учасників освітнього процесу
Конотопського закладу дошкільної освіти (ясла – садок) №11 «Вітерець» навичок здорового харчування та збереження здоров’я
№ з/р | Зміст роботи | Термін виконання | Відпові-дальний | Відмітка про виконання |
1 | Ознайомити колектив ЗДО із планом інформаційно – просвітницьких заходів щодо сприяння формуванню навичок здорового харчування та збереження здоров’я | 30.09.2024 | Директор Нестеренко
Г. М. |
|
2 | Лекторій з працівниками закладу «Значення здорового харчування та його вплив на здоров’я людини» | 02.10.2024 | Сестра медична старша | |
3 | Оформити сторінку пропаганди здорового харчування на сайті закладу | До 14.10.2024 | Вихователь – методист | |
4 | Інформаційне повідомлення «Як поліпшити апетит дитини» | 04.10.2024 | Сестра медична старша | |
5 | Тематичний день здорового харчування | 16.10.2024 | Зимовець
О. М. |
|
6 | Тематичний день кухаря і кулінара | 18.10.2024 | Резніченко
Є. Є. |
|
7 | Тематичний тиждень здорового харчування в ЗДО «Секрети здорового харчування наших дітей» | 11.11 – 15.11.2024 | Педагогічні працівники | |
8 | Заняття: «Здорове харчування – запорука здоров’я», «Корисна та шкідлива їжа», «Корисну їжу ми вживаємо – про здоров’я дбаємо», «Корисні та шкідливі продукти харчування» | Жовтень 2024 | Педагогічні працівники | |
9 | Досліди зі шкідливою їжею | 24.10.2024 | Дуброва Н. А. | |
10 | Бесіди з дітьми «Що можна їсти, а що ні?», «Професія кухаря», «Культура харчування» (етикет за столом), «Корисно – шкідливо», «Корисні для організму продукти», «Їж правильно, красиво та із задоволенням», «Навіщо мені їжа» | Під час освітнього процесу | Педагогічні працівники | |
11 | Перегляд відеороликів «Корисна та шкідлива їжа», «Корисні підказки» | 07.11.2024 | Музичні керівники | |
12 | Пізнавально – спортивна розвага «Станції здоров’я» | 18.11.2024 | Інструктор з фізичної культури | |
13 | Дидактичні ігри «Зваримо борщик», «Що росте на городі?», «Квітка здоров’я», «Завжди, інколи, ніколи» (продукти харчування), «Що корисно для зубів?», «Корисна та шкідлива їжа», «Так чи ні», «Продуктова крамниця» | Під час освітнього процесу | Педагогічні працівники | |
14 | Настільно-друковані ігри «Допоможи Незнайкові обрати стіл з корисною їжею», «Тарілка здорового харчування», «Що до чого?» (продукти харчування) | Під час освітнього процесу | Педагогічні працівники | |
15 | Тренінг для батьків «Збалансоване харчування для всіх членів родини» | 21.11.2024 | Сестра медична старша | |
16 | Рекомендації батькам щодо організації харчування дітей вдома | Жовтень | Педагогічні працівники | |
17 | Консультування батьків: «Продукти, які не рекомендовано вживати дітям», «Продукти харчування для зміцнення імунітету дитини» | 28.10.2024 | Педагогічні працівники | |
18 | Санбюлетень «Профілактика харчових отруєнь у дітей» | 11.10.2024 | Сестра медична старша | |
19 | Висвітлення інформації на сайті закладу та соціальній мережі Facebook | Систематично | Вихователь – методист |